ROLLING THUNDER

author_image
by Dragan Lazic
2 years ago
0
COMMENTS

.... Krajem meseca februara, započeta "Kotrljajuća Grmljavina" u 2018.godini, ušla je u završnu fazu. Pokrenuta i ZAPALJENA, Vatrena Stihija je, poput lave, krčila svoj put i u pojedinim trenucima dostizala tačku ključanja. Izbačena iz Vulkanskog grotla, temperature od 7800 farenhajta, palila more, zaronivši u "Duboko Plavetnilo" kao Dečak iz Vode.  

Goran Todorović - Faca

Il' ostavljajući plamenu buktinju na Nebu, prateći trag Featonovih kočija - Hodajući Po Oblacima. Prelazeći dug put, Svih Ovih Godina, "Kotrljajuća Grmljavina" je najzad, ponovo, kao baklja Istine, iznešena na svetlost dana. S obzirom na ostvaren (svetski) rekord u vazduhoplovstvu za 2018.godinu, grana padobranstvo, kada sam u jednom danu skočio 5 (pet) tandem padobranskih skokova sa visine veće od 6.000m, u Republici Sloveniji, na dodeli Zlatnog orla u izboru najboljih vazduhoplovnih sportista Srbije, VSS (Vazduhoplovni savez Srbije) mi je dodelio priznanje - Medalju rekorda. Dodela istog se održala u prostorijama VSS, Uzun Mirkova 4., II sprat, u Beogradu, dana 27.02.(u sredu), u smiraj dana, 2019.godine. 


Neumorno Srce Gorana Todorovića - Face zahvalno je svim dobrim ljudima koji su toga dana prisustvovali: -vazduhoplovcima, -mojim starešinama - borbenim komandantima i komandirima, -Vazduhoplovnom savezu Srbije, -(mojoj) Gorskoj službi spasavanje Srbije (Gss-u, sa kojim sam inače, uz pomoć Gorske rešavalne zveze Republike Slovenije i Slovenačke Vojske izveo neverovatnu ekspediciju kada su me izneli na vrh Triglava), - Zvonetu Momirskom iz Zrenjanina, koji je svakog puta "gazio-NAPADAO" volan da bi na vreme stigli svuda gde god je trebalo rušiti granice sazdane u umovima ljudi. Na kraju, NAJVEĆU ZAHVALNOST dugujem prisustvu dveju dama, koje su se odazvale mom ličnom pozivu.


Svaka je u svom sportu ostavila NEIZBRISIV trag.


Prva, u carstvu Posejdona, gospodara tri okeana i mora. Jedna od retkih žena na kugli zemaljskoj koja je zaronila sa legendarnim Žak Kustoom. Dama koja je pre par godina postavila svetski rekord i čije ime je upisano zlatnim slovima u Ginisovoj knjizi rekorda, preronivši u Meksiku, pećinu-kanal dužine 92km. Ne, nisam pogrešio, u pitanju su kilometri. Osoba koja mi je pomogla da pre par godina učestvujem u prvoj i jedinoj zvaničnoj ronilačkoj ekspediciji za lica sa invalidetom, zaronivši sa ajkulama u Kastrovom moru, na Kubi, gospođi Božani Ostojić.


I druga dama koja je ostavila NEIZBRISIV trag u svetu padobranstva. Dama koja je za prošlu, 2018.godinu dobila najveće sportsko priznaje koje dodeljuje Republika Slovenija, Bloudkovu nagradu. Sa svojih neverovatnih jedanaest i po hiljada (11500) padobranskih skokova - gospođi Ireni Avbelj. Dami kojoj sam poklonio našu svetinju pred svima - padobransku beretku sa znakom jedinice.


Kao pripadnik 63. Padobranske brigade, kao Vojni policajac, član Gorske službe spasavanja, ronilac, speleolog, padobranac... POZNAJEM STRAH OD UMIRANJA, ali....ALI me moja ljubav prema životu vodi dalje i više. Danas, VEČERAS, poput Spartanaca u Termopilskom klancu, kada je odjekivala grmljavina -"ANDREIA", vičem: "Za sve one koji nisu sa nama ali su u nama!!!!'


Negde u Vremenu Goran Todorović - FacaOvo je tekst koji smo želeli da pročitate u celosti pisan Goranovom rukom. Neka Goranove reči budu motivacija svima nama pri dostizanju sopstvenih vrhova!


Fly Safe!

Dragan A. Lazić

gorantodorovicfaca
skydiver
padobranac
gorskasluzbaspasavanja
PREVIOUS STORY
NEXT STORY
LEAVE A REPLY
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Ostavi komentar
0 Comments
RECENT POST

Happy 2020

Dragan Lazic

Forgotten History Part 2 - Zivota Boskovic Bosky

Dragan Lazic

Forgotten History Part 1

Dragan Lazic

International Flight Plan

Dragan Lazic

Takeoff and Landing Tips

Dragan Lazic
TAGS
garminsrbija
nesreca
golden-wings
flightplan
bag
airsafetyinstitute
gorskasluzbaspasavanja
infoteam
garmin
trening
padobranac
flightsafety
safety
radmilatonkovic
bosky
skydiver
gorantodorovicfaca
flightscience
opstaavijacija
inspiredbyhope
boskovic
airfrance
let
firstpilotjob
faa
aviokompanije
londonairports
philadelphiaairport
indiapakistan
aeroput
putovanja
smartwatch
karadjordjvici
kraljevdvor
istorija
tragomistorije
udes
plucnahipertenzija
pilot
traveling
turizam
skydive
karadjordjevici
passport
goldenwingsteam
klm
balkanmagnet
ulps
bristellaircraft
tripadvisor
goldenwings
airshow
rekonstrukcija
traveler
aerodynamic
finnair
bulat
udruzenjepilotasrbije
zboskovicaircharter
americanairlines
vazduhoplovstvo
budapestairport
balkanmagnetos
brmaero
valentinesday
bristell
balkanmagneti
aerofriedrichshafen
internationalflightplan
digitalcube
corendon
ohareairportchicago
kraljevinajugoslavija
aopa
iskustvasaputovanja
cessnacaravan
nationalgeographic
vladamarinkovic
serbiancockpitassociation
asi
britishairways
tadijasondermajer
ARCHIVE