ROLLING THUNDER

author_image
by Dragan Lazic
2 years ago
0
COMMENTS

.... Krajem meseca februara, započeta "Kotrljajuća Grmljavina" u 2018.godini, ušla je u završnu fazu. Pokrenuta i ZAPALJENA, Vatrena Stihija je, poput lave, krčila svoj put i u pojedinim trenucima dostizala tačku ključanja. Izbačena iz Vulkanskog grotla, temperature od 7800 farenhajta, palila more, zaronivši u "Duboko Plavetnilo" kao Dečak iz Vode.  

Goran Todorović - Faca

Il' ostavljajući plamenu buktinju na Nebu, prateći trag Featonovih kočija - Hodajući Po Oblacima. Prelazeći dug put, Svih Ovih Godina, "Kotrljajuća Grmljavina" je najzad, ponovo, kao baklja Istine, iznešena na svetlost dana. S obzirom na ostvaren (svetski) rekord u vazduhoplovstvu za 2018.godinu, grana padobranstvo, kada sam u jednom danu skočio 5 (pet) tandem padobranskih skokova sa visine veće od 6.000m, u Republici Sloveniji, na dodeli Zlatnog orla u izboru najboljih vazduhoplovnih sportista Srbije, VSS (Vazduhoplovni savez Srbije) mi je dodelio priznanje - Medalju rekorda. Dodela istog se održala u prostorijama VSS, Uzun Mirkova 4., II sprat, u Beogradu, dana 27.02.(u sredu), u smiraj dana, 2019.godine. 


Neumorno Srce Gorana Todorovića - Face zahvalno je svim dobrim ljudima koji su toga dana prisustvovali: -vazduhoplovcima, -mojim starešinama - borbenim komandantima i komandirima, -Vazduhoplovnom savezu Srbije, -(mojoj) Gorskoj službi spasavanje Srbije (Gss-u, sa kojim sam inače, uz pomoć Gorske rešavalne zveze Republike Slovenije i Slovenačke Vojske izveo neverovatnu ekspediciju kada su me izneli na vrh Triglava), - Zvonetu Momirskom iz Zrenjanina, koji je svakog puta "gazio-NAPADAO" volan da bi na vreme stigli svuda gde god je trebalo rušiti granice sazdane u umovima ljudi. Na kraju, NAJVEĆU ZAHVALNOST dugujem prisustvu dveju dama, koje su se odazvale mom ličnom pozivu.


Svaka je u svom sportu ostavila NEIZBRISIV trag.


Prva, u carstvu Posejdona, gospodara tri okeana i mora. Jedna od retkih žena na kugli zemaljskoj koja je zaronila sa legendarnim Žak Kustoom. Dama koja je pre par godina postavila svetski rekord i čije ime je upisano zlatnim slovima u Ginisovoj knjizi rekorda, preronivši u Meksiku, pećinu-kanal dužine 92km. Ne, nisam pogrešio, u pitanju su kilometri. Osoba koja mi je pomogla da pre par godina učestvujem u prvoj i jedinoj zvaničnoj ronilačkoj ekspediciji za lica sa invalidetom, zaronivši sa ajkulama u Kastrovom moru, na Kubi, gospođi Božani Ostojić.


I druga dama koja je ostavila NEIZBRISIV trag u svetu padobranstva. Dama koja je za prošlu, 2018.godinu dobila najveće sportsko priznaje koje dodeljuje Republika Slovenija, Bloudkovu nagradu. Sa svojih neverovatnih jedanaest i po hiljada (11500) padobranskih skokova - gospođi Ireni Avbelj. Dami kojoj sam poklonio našu svetinju pred svima - padobransku beretku sa znakom jedinice.


Kao pripadnik 63. Padobranske brigade, kao Vojni policajac, član Gorske službe spasavanja, ronilac, speleolog, padobranac... POZNAJEM STRAH OD UMIRANJA, ali....ALI me moja ljubav prema životu vodi dalje i više. Danas, VEČERAS, poput Spartanaca u Termopilskom klancu, kada je odjekivala grmljavina -"ANDREIA", vičem: "Za sve one koji nisu sa nama ali su u nama!!!!'


Negde u Vremenu Goran Todorović - FacaOvo je tekst koji smo želeli da pročitate u celosti pisan Goranovom rukom. Neka Goranove reči budu motivacija svima nama pri dostizanju sopstvenih vrhova!


Fly Safe!

Dragan A. Lazić

gorantodorovicfaca
skydiver
padobranac
gorskasluzbaspasavanja
PREVIOUS STORY
NEXT STORY
LEAVE A REPLY
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Ostavi komentar
0 Comments
RECENT POST

Happy 2020

Dragan Lazic

Forgotten History Part 2 - Zivota Boskovic Bosky

Dragan Lazic

Forgotten History Part 1

Dragan Lazic

International Flight Plan

Dragan Lazic

Takeoff and Landing Tips

Dragan Lazic
TAGS
boskovic
aopa
philadelphiaairport
bosky
asi
aerodynamic
smartwatch
kraljevinajugoslavija
passport
londonairports
flightscience
pilot
klm
karadjordjvici
goldenwingsteam
infoteam
tadijasondermajer
rekonstrukcija
traveling
gorantodorovicfaca
corendon
padobranac
ohareairportchicago
trening
zboskovicaircharter
faa
aeroput
nationalgeographic
putovanja
radmilatonkovic
goldenwings
digitalcube
aerofriedrichshafen
safety
bristell
vazduhoplovstvo
indiapakistan
udes
airfrance
balkanmagnetos
karadjordjevici
cessnacaravan
ulps
gorskasluzbaspasavanja
istorija
tragomistorije
nesreca
balkanmagnet
let
kraljevdvor
bristellaircraft
udruzenjepilotasrbije
bag
balkanmagneti
skydive
skydiver
vladamarinkovic
finnair
flightsafety
flightplan
budapestairport
americanairlines
serbiancockpitassociation
iskustvasaputovanja
turizam
airsafetyinstitute
firstpilotjob
airshow
bulat
traveler
garmin
internationalflightplan
golden-wings
britishairways
aviokompanije
brmaero
garminsrbija
plucnahipertenzija
valentinesday
opstaavijacija
tripadvisor
inspiredbyhope
ARCHIVE