ROLLING THUNDER

author_image
by Dragan Lazic
3 years ago
0
COMMENTS

.... Krajem meseca februara, započeta "Kotrljajuća Grmljavina" u 2018.godini, ušla je u završnu fazu. Pokrenuta i ZAPALJENA, Vatrena Stihija je, poput lave, krčila svoj put i u pojedinim trenucima dostizala tačku ključanja. Izbačena iz Vulkanskog grotla, temperature od 7800 farenhajta, palila more, zaronivši u "Duboko Plavetnilo" kao Dečak iz Vode.  

Goran Todorović - Faca

Il' ostavljajući plamenu buktinju na Nebu, prateći trag Featonovih kočija - Hodajući Po Oblacima. Prelazeći dug put, Svih Ovih Godina, "Kotrljajuća Grmljavina" je najzad, ponovo, kao baklja Istine, iznešena na svetlost dana. S obzirom na ostvaren (svetski) rekord u vazduhoplovstvu za 2018.godinu, grana padobranstvo, kada sam u jednom danu skočio 5 (pet) tandem padobranskih skokova sa visine veće od 6.000m, u Republici Sloveniji, na dodeli Zlatnog orla u izboru najboljih vazduhoplovnih sportista Srbije, VSS (Vazduhoplovni savez Srbije) mi je dodelio priznanje - Medalju rekorda. Dodela istog se održala u prostorijama VSS, Uzun Mirkova 4., II sprat, u Beogradu, dana 27.02.(u sredu), u smiraj dana, 2019.godine. 


Neumorno Srce Gorana Todorovića - Face zahvalno je svim dobrim ljudima koji su toga dana prisustvovali: -vazduhoplovcima, -mojim starešinama - borbenim komandantima i komandirima, -Vazduhoplovnom savezu Srbije, -(mojoj) Gorskoj službi spasavanje Srbije (Gss-u, sa kojim sam inače, uz pomoć Gorske rešavalne zveze Republike Slovenije i Slovenačke Vojske izveo neverovatnu ekspediciju kada su me izneli na vrh Triglava), - Zvonetu Momirskom iz Zrenjanina, koji je svakog puta "gazio-NAPADAO" volan da bi na vreme stigli svuda gde god je trebalo rušiti granice sazdane u umovima ljudi. Na kraju, NAJVEĆU ZAHVALNOST dugujem prisustvu dveju dama, koje su se odazvale mom ličnom pozivu.


Svaka je u svom sportu ostavila NEIZBRISIV trag.


Prva, u carstvu Posejdona, gospodara tri okeana i mora. Jedna od retkih žena na kugli zemaljskoj koja je zaronila sa legendarnim Žak Kustoom. Dama koja je pre par godina postavila svetski rekord i čije ime je upisano zlatnim slovima u Ginisovoj knjizi rekorda, preronivši u Meksiku, pećinu-kanal dužine 92km. Ne, nisam pogrešio, u pitanju su kilometri. Osoba koja mi je pomogla da pre par godina učestvujem u prvoj i jedinoj zvaničnoj ronilačkoj ekspediciji za lica sa invalidetom, zaronivši sa ajkulama u Kastrovom moru, na Kubi, gospođi Božani Ostojić.


I druga dama koja je ostavila NEIZBRISIV trag u svetu padobranstva. Dama koja je za prošlu, 2018.godinu dobila najveće sportsko priznaje koje dodeljuje Republika Slovenija, Bloudkovu nagradu. Sa svojih neverovatnih jedanaest i po hiljada (11500) padobranskih skokova - gospođi Ireni Avbelj. Dami kojoj sam poklonio našu svetinju pred svima - padobransku beretku sa znakom jedinice.


Kao pripadnik 63. Padobranske brigade, kao Vojni policajac, član Gorske službe spasavanja, ronilac, speleolog, padobranac... POZNAJEM STRAH OD UMIRANJA, ali....ALI me moja ljubav prema životu vodi dalje i više. Danas, VEČERAS, poput Spartanaca u Termopilskom klancu, kada je odjekivala grmljavina -"ANDREIA", vičem: "Za sve one koji nisu sa nama ali su u nama!!!!'


Negde u Vremenu Goran Todorović - FacaOvo je tekst koji smo želeli da pročitate u celosti pisan Goranovom rukom. Neka Goranove reči budu motivacija svima nama pri dostizanju sopstvenih vrhova!


Fly Safe!

Dragan A. Lazić

gorantodorovicfaca
skydiver
padobranac
gorskasluzbaspasavanja
PREVIOUS STORY
NEXT STORY
LEAVE A REPLY
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Ostavi komentar
0 Comments
RECENT POST

ICAO English Language Proficiency Test

Dragan Lazic

From BEG to ORD Lufthansa Flights

Dragan Lazic

Welcome back Geants '22

Dragan Lazic

Happy 2020

Dragan Lazic

Forgotten History Part 2 - Zivota Boskovic Bosky

Dragan Lazic
TAGS
gorskasluzbaspasavanja
elp
goldenwingsteam
padobranac
beg
ord
tordesgeants
gorantodorovicfaca
icao
skydiver
lufthansa
goldenwings
english
tripadvisor
pilot
finnair
infoteam
airsafetyinstitute
inspiredbyhope
flightscience
opstaavijacija
asi
philadelphiaairport
internationalflightplan
istorija
flightsafety
zboskovicaircharter
garminsrbija
golden-wings
iskustvasaputovanja
tragomistorije
ohareairportchicago
bosky
vazduhoplovstvo
americanairlines
balkanmagneti
valentinesday
let
karadjordjvici
nationalgeographic
bristellaircraft
bulat
skydive
vladamarinkovic
digitalcube
serbiancockpitassociation
kraljevinajugoslavija
radmilatonkovic
passport
tadijasondermajer
aerofriedrichshafen
airfrance
indiapakistan
londonairports
brmaero
putovanja
rekonstrukcija
klm
bag
traveler
traveling
udruzenjepilotasrbije
balkanmagnetos
corendon
bristell
smartwatch
balkanmagnet
aeroput
aopa
udes
garmin
firstpilotjob
turizam
airshow
karadjordjevici
safety
britishairways
plucnahipertenzija
kraljevdvor
aviokompanije
trening
nesreca
flightplan
ulps
faa
boskovic
aerodynamic
cessnacaravan
budapestairport
ARCHIVE