Garmin G3X Touch: Upotreba autopilota u kokpitu aviona

author_image
by Dragan Lazic
3 years ago
0
COMMENTS

Koristimo ovaj video kako bi pokazali prednosti Garmin avionike na malim avionima koja se može isto tako dobro iskoristiti kao i na većim putničkim avionima.

Razvojem tehnologije a podstaknuti inovacijama u vazduhoplovstvu, Garmin je najdalje otišao sa kvalitetom u izradi digitalne avionike i sprege sa kontrolama leta. Najnoviji sistem TXi ili G3X za ultra lake avione može da koristi autopilot i da pilotu za komandama dozvoli ugodniji let sa više slobode da posmatra i isprati let sa većom bezbednošću, vodeći se idejom "sve na jednom mestu".


Najnoviji modeli autopilota GFC500 i GFC600 ovih dana prolaze kroz proces sertifikacije i standardizacije za različite modele aviona unutar generalne avijacije (sa prefiksom na ultra lakoj avijaciji).


GFC500 je dizajniran za jednomotorne klipne avione, dok GFC600 može da se  koristi i na jednomotornim i višemotornim klipnim i turbinskim avionima. Takođe, GFC600 ima veći spektar mogućnosti jer sistem dozvoljava da se poveže i sa različitom avionikom, avionikom drugih proizvođača izvan Garmin sistema.


Pored tradicionalnih mogućnosti autopilota kao što su nadmorska visina, vertikalna brzina i heading modovi, GFC 600 i GFC 500 takođe uključuju altitude preselect, VNAV, level mode, kontrolu brzina i još mnogo toga. Piloti takođe mogu odabrati, pratiti i leteti različite instrumentalne prilaze, uključujući pristup GPS, ILS, VOR, LOC i back course, kada su upareni sa kompatibilnim GPS navigatorom.


Kao standardna karakteristika na autopilotima GFC 500 i GFC 600, piloti dobijaju Garmin elektronsku stabilnost i zaštitu (ESP), koji radi na pomoći pilotu u održavanju aviona u stabilnom stanju leta. ESP funkcioniše nezavisno od autopilota, radi u pozadini kako bi pilotu pomoglo u izbegavanju nekontrolisanog leta ili uglova u stranu i obezbeđujući zaštitu dok pilot ručno upravlja avionom.


Za korisnike koji već poseduju elektronske instrumente za letenje G5, GFC 500 počinje po predloženoj maloprodajnoj ceni od oko 7.000 dolara za autopilot sa 2 ose. Autopilot GFC 600 dostupan je za preporučenu maloprodajnu cenu od oko 20.000 dolara za autopilot sa 2 ose sa električnim opterećenjem. (Troškovi instalacije nisu uključeni).

garmin
garminsrbija
infoteam
PREVIOUS STORY
NEXT STORY
LEAVE A REPLY
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Ostavi komentar
0 Comments